Radionica o licenciranju organizacija za pružanje usluga socijalne zaštite

Na osnovu Pravilnika o licenciranju usluga socijalne zaštite, izdatog u maju 2013. godine, sve organizacije socijalne zaštite su u obavezi da do početka 2016. godine prođu proces licenciranja, kako bi nastavile svoje delovanje. Ovaj proces se odnosi i na sve ogranke Caritasa u Srbiji, koji pružaju usluge dnevnog boravka i kućne nege za starije i bolesne osobe, po kojima je Caritas prepoznatljiv u mnogim opštinama širom Srbije.142236513988089

Caritas Šabac je prva organizacija Caritasa u Srbiji, koja je uspešno završila proces licenciranja. S tim u vezi Caritas Srbije je 27. januara organizovao radionicu na temu licenciranja organizacija za pružanje usluga socijalne zaštite, na kojoj je direktor Caritasa Šabac Miroljub Nikolić podelio svoja iskustva o licenciranju sa predstavnicima drugih ogranaka Caritasa u Srbiji: iz Beograda, Subotice, Zrenjanina, Sremske Mitrovice, Šapca i Valjeva. Ovom prilikom koordinator Caritasa Srbije Darko Tot je uručio zahvalnicu Caritasu Šabac za doprinos razvoju Caritasa u Srbiji.

142288856081888

U popodnevnim časovima predstavnici Caritasa Beogradske nadbiskupije direktor Miloje Veljić i projekt menadžer Viktor Cvetković su sa predstavnicima Caritasa iz drugih biskupija podelili svoja iskustva vezana za projekat pomoći poplavljenim porodicama. G. Veljić je na primeru katastrofalnih poplava koje su zahvatile teritoriju Beogradske nadbiskupije opisao sve potrebne korake za pružanje pomoći u jednoj urgentnoj situaciji kao što je bila ova prirodna katastrofa.

142236513988089 (1)