Donacija Caritasa Centru za hemodijalizu Stara Pazova

U utorak 26. septembra 2017 u Centru za Hemodijalizu Stara Pazova, direktor Caritasa Srem preč. Jozo Duspara i koordinator Petar Dujić, predali su kao donaciju digitalnu vagu koja će služiti za merenje nepokretnih pacijenata.

U centru za hemodijalizu u Staroj Pazovi do sada je predstavljao problem merenje nepokretnih pacijenata ili pacijenata bez gornjih ili donjih ekstremiteta, kojima je nemoguće da stanu na običnu vagu.

Direktor Doma zdravlja „Jovan Jovanović Zmaj“ Stara Pazova dr Aleksandar Omerović zahvalio se Caritasu na donaciji i istakao da je jedna ovakva vaga bila neophodna kako bi svakodnevno mogli da mere težinu nepokretnih pacijenata i da je to važan deo terapije za bubrežne bolesnike. Trenutno se u Staroj Pazovi na hemodijalizi leči 45 pacijenata.

„Ako nemate telesnu težinu pacijenta morate da odredite neku srednju težinu, ali to nikad nije ona prava, nije tačna težina. Merenjem na ovoj vagi i ovi pacijenti se prate kao svi ostali i to nam je jedan od paramentara za sprovođenje dobre dijalize“, rekao je dr Omerović.

Vlč. Duspara istakao je važnost uloge Caritasa u Sremskoj biskupiji i govorio je o raznim aktivnostima koje Caritas trenutno na teritoriji sremske biskupije.

Sredstva za nabavku digitalne vage dobijena su od Caritasa Nemačke i isključivo su namenjena za institucije koje se bave sa hemodijalizom.