Božićni ručak – kad podelimo obrok, podelili smo ljubav

Caritas Šabac je, u povodu Božića koji hrišćani koji poštuju Gregorijanski calendar slave 25. decembra, organizovao druženje uz ručak u prostorijama crkve Sv. Ana, a sa željom „da podelimo ono što imamo i pokažemo poštovanje i pažnju prema onima koji imaju manje“ kažu u ovoj organizaciji. Ekipa Caritasa Šapca, predvođena direktorom Miroljubom Nikolićem i volonteri nesebično su darivali svoje vreme, ljubav i pažnju.

20161225_121647Deljenje je radost, jer se uvećava sa brojem onih sa kojima delimo – ističu u šabačkom Caritasu, koji je primer solidarnosti i empatije sa okruženjem. Božićni ručak za materijalno ugrožene je simbolični gest pažnje, uvažavanja i čovekoljublja.

20161225_123702

Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca, prisustvovao je Božićnoj misi koju je služio župnik Andrej Đuriček. Misi su, uz vernike, prisustvovali i Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

I i II REDSIROKO