U duhu solidarnosti i svoje misije, Caritas Srbije nastavlja sa pružanjem podrške zdravstvenom sistemu Republike Srbije u borbi protiv pandemije virusa COVID-19. U prostorijama Caritasa Srbije, Službi hitne pomoći Doma zdravlja Požarevac uručena je donacija u medicinskoj opremi i sredstvima za dezinfekciju vrednoj oko 600 000 dinara. Donacija uključuje merače nivoa šećera u krvi, merače pritiska sa stetoskopima, beskontaktne merače temperature, pulsne oksimetre, skafandere, zaštitne rukavice i alkohol.

Donaciju su primile dr Lana Gvozdić i dr Jovana Radišić koje su iskazale veliku zahvalnost na pruženoj pomoći i iskoristile priliku da  Caritasu Srbije uruče zahvalnicu, koju je primio gopsodin Darko Tot, nacionalni koordinator Caritasa Srbije.

Sredstva za kupovinu opreme i sredstava prikupljena su zahvaljujući organizacijama nemačkih katolika Misereor i Renovabiskao i nemačkom Saveznom ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a realizacija je sprovedena u koordinacji nemačke kompanije BEGECA Beratung – Beschaffung – Logistik gGmbH, koja se bavi nabavkama za crkvene, humanitarne i socijalne institucije.

Ova donacija je deo šireg programa u okviru kojeg su u Srbiji već donirane velike količine medicineske i zaštitne opreme i higijenskih sredstava.