Na info sesiji održanoj u EU Info kutku u Nišu, danas je predstavljen projekat osnaživanja mladih YourJob 2 (Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkans 2). Projekat su predstavili regionalni projektni menadžer, Tobias Noelke, koordinator projekta u Srbiji, Marina Kostić i karijerna savetnica, Jovana Dikić. Prisutni su bili predstavnici organa lokalne samouprave i javnih institucija (Kancelarije za lokalni razvoj, Kancelarije za mlade, Nacionalne službe za zapošljavanje, ustanova socijalne zaštite, srednjih škola…) i organizacija civilnog društva kojima su u fokusu osnaživanje mladih, žena i nacionalnih manjina. Ovom prilikom želeli bismo da još jednom zahvalimo domaćinima na gostoprimstvu i podršci.

Projekat YourJob 2 predstavlja drugu fazu implementacije istoimenog projekta koji je realizovan tokom prethodne tri godine. Rezultati postignuti u prvoj fazi obezbedili su nastavak podrške donatora za realizaciju usluga karijernog vođenja i savetovanja za mlade u okviru Caritasovih centara, kao i finansijske mere podrške u vidu plaćene stručne prakse, profesionalnih obuka ili bespovratnih sredstava za samozapošljavanje. POGLEDAJTE VIDEO O PROJEKTU
 
Jedan od ciljeva projekta je povećanje integracije mladih na tržištu rada putem razvoja profesionalnih veština i stvaranja poslovnih prilika za mlade (s posebnim fokusom na mlade žene i osobe u osetljivom položaju, kao što su mladi sa invaliditetom). Projekat je takođe usmeren na povećanje efikasnost sistema tržišta rada podizanjem svesti i razvijanjem održivog dijaloga za bolju integraciju mladih, a posebno mladih u položaju višestruke ranjivosti.
 
Projekat je regionalnog tipa, a u Srbiji se realizuje u Nišu, Zrenjaninu i Šidu, a implementiraju ga Caritas Srbije, Caritas Niš, Caritas Zrenjanin i Caritas Srem. Projekat je finansijski podžan od strane Austrijske razvojne agencije (ADA), Caritasa Austrije i Caritasa Francuske.