Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u svečanoj sali Gradske opštine Vračar u utorak, 5. decembra održan je panel na temu „Inspiracija i motivacija – zakorači u uspešan svet preduzetništva“. Cilj panela je da se osobe sa invaliditetom, udruženja osoba sa invaliditetom i drugi zainteresovani učesnici informišu o mogućnostima razvoja (socijalnog) preduzetništva i benefitima uključivanja u rad istih. Panel je realizovan u okvriu projekta SOCIETIES 2, u organizaciji Gradske opštine Vračar i Casritasa Srbije, uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje.

U ime domaćina prisutne je pozdravila zamenica predsednika Gradske opštine Vračar Radmila Sarić, koja je istakla da Gradska opština Vračar neprekidno radi na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, počev od 2018. godine kada je usvojena Strategija za unapređenje pristupačnosti GO Vračar.

Nakon uvodnih reči na panelu su izlagali Milica Pavić iz Privredne komore Srbije, o podršci razvoju socijalnog preduzetništva govorile su Ivana Stančić u ime „Smart kolektiva“ i Anica Spasov iz udruženja „Naša kuća“, dok je direktor Caritasa Šabac, Miroljub Nikolić, predstavio Caritasova socijalna preduzeća kao primere dobre prakse.

Prisutni su panel ocenili kao izuzetno konkretan i koristan i zaključili da inspiracija koja proističe iz ovakvih događaja direktno motiviše pojedince da kroče putem preduzetništva i ostvare svoje profesionalne ciljeve, bez obzira na individualne izazove sa kojima se suočavaju.

Zahvaljujemo GO Vračar, Nacionalnoj službi za zapošljavanje i svim panelistima na podršci i značajnom doprinosu razvoju socijalnog preduzetništva, unapređenju inkluzivnosti i postizanju ravnopravnosti za sve članove društva.