Obeležavanje Svetskog dana civilne zaštite održano je 1. marta ove godine u Čuburskom parku na Vračaru. U saradnji sa Crvenim krstom Vračar i Caritasom Srbije, Gradska opština Vračar organizovala je edukativne aktivnosti o postupanju u slučaju požara i kviz o veštinama reagovanja u vanrednim situacijama.

Članovi Veća Gradske opštine Vračar, Marko Čuturilo i Dragi Lukić, kao i pomoćnik predsednika opštine Kosta Malović i šefica Odseka za projekte Irena Lakobrija Delić, bili su prisutni na promociji. Događaju su takođe prisustvovali koordinatorka Karitasa Srbije Jelena Ankić i sekretar Crvenog krsta Beograd Nikola Prica.

Marko Čuturilo je razgovarao sa građanima, ističući značaj podizanja svesti o pripremljenosti i adekvatnom reagovanju u vanrednim situacijama. Cilj aktivnosti je da se ukaže na važnost edukacije svih građana, počev od najmlađih, radi smanjenja rizika od povreda i šteta i povećanja nivoa bezbednosti.

Deca iz predškolske ustanove „Srećkolino“ takođe su posetila štand, gde im je sekretar Crvenog krsta Vračar Marko Lučić održao kratku obuku o postupanju u slučaju požara.

Volonteri Crvenog krsta su razgovarali sa prisutnim građanima, a zainteresovani su učestvovali u kvizu o pravilima postupanja u slučaju požara. Najuspešniji takmičari, njih četvoro koji su tačno odgovorili na najveći broj pitanja, osvojili su aparate za gašenje požara, donirane od strane društveno odgovorne kompanije Opštini Vračar.