Subotički biskup mons. Slavko Večerin preminuo je u petak, 26. avgusta, u večernjim časovima u Domu za smeštaj odraslih i starijih osoba Zrenjaninske biskupije „Misericordia“ u Kikindi.  Nakon kratke i teške bolesti, okrepljen svetim sakramentima, u 66. godini života, 40. godini sveštenstva i drugoj godini biskupstva, biskup Večerin zemaljski je život zamenio večnim. O datumu sahrane biskupa Večerina, Subotička biskupija će blagovremeno obavestiti javnost.

Subotički biskup mons. Slavko Večerin  rođen je 6. juna 1957. godine u Subotici. Nakon osnovne škole završio je Gimnaziju u Subotici, te je kao bogoslov Subotičke biskupije od 1976. do 1983. godine boravio na odgoju u Nadbiskupijskom bogoslovnom semeništu u Zagrebu, gde je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu pohađao filozofsko-teološke studije.

Za sveštenika Subotičke biskupije zaređen je 14. avgusta 1983. godine. Prve dve godine službe delovao je kao župni vikar u župi Presv. Trojstva u Somboru, te je u leto 1985. godine imenovan za upravitelja župe Sv. Pavla u Baču. Potom je 1991. godine premešten u Suboticu, gde je obavljao službu duhovnika u Malom semeništu „Paulinum“ i arhivara Biskupskog ordinarijata.

U periodu od 1994. do 2006. godine vršio je službu sekretara Subotičke biskupije. Župničku službu vršio je u župi Sv. Petra i Pavla u Bajmoku u periodu od 1998. do 2008. godine, a potom od 2011. do 2016. godine u župi Marija Majka Crkve u Subotici, te je istovremeno bio i rektor marijanskog svetišta „Bunarić“, a od 2016. godine do biskupskog imenovanja bio je župnik župe Uzvišenja sv. Križa u Somboru.

Službu generalnog vikara Subotičke biskupije obavljao je od 2005. do 2020. godine, a u dva mandata je bio član Zbora savetnika.

Član Liturgijskog veća Biskupske konferencije SR Jugoslavije, a potom i Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda bio je u periodu od 1999. do 2009. godine.

Titulom naslovnog opata akošmonoštorske opatije Blažene Djevice Marije imenovan je 15. februara 2004. godine, a prelatom Njegove Svetosti 16. januara 2006. godine.