Na Kriminalističko-policijskom univerzitetu u Beogradu, 12.02.2024. predstavljeni su rezultati projekta “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Željko Brkić izjavio je  da policija preventivnim radom, kroz svakodnevno angažovanje više od 2.500 policijskih službenika zaduženih za bezbednost učenika, škola i prosvetnih radnika, ostvaruje svoju društvenu ulogu i pokazuje institucionalnu odgovornost pred mnogobrojnim bezbednosnim izazovima.

„Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ je projekat koji predstavlja najbolji primer dobre prakse koja integriše Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo prosvete, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Kriminalističko-policijski univerzitet, Agenciju za bezbednost saobraćaja, Misiju OEBS-a u Srbiji i Caritas Srbije“, rekao je Brkić i dodao da je naziv projekta izvanredno osmišljen, jer ukazuje da se samo zajedničkim radom može stvoriti bezbedan put deci.

Direktor Caritasa Srbije, o. Mihai Gherghel, obratio se prisutnima izrazivši zadovoljstvo postigutim rezultatima na projektu i činjenicom da je Caritas jedan od partnera na projektu. Otac Gherghel je istakao da je ovo jedan u nizu projekata koje Caritas tokom poslednjih desetak godina realizuje na polju edukacije dece o bezbednosti, a pre svega na polju smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa.