Na inicijativu predsednika Caritasa Srbije, beogradskog nadbisupa i mitropolita, mons. Stanislava Hočevara, u župama širom Srbije, 01.08. 2021. godine prikupljana je pomoć za nastradale u poplavama u zapadnoj Evropi.  Takođe, nadbiskup je pozvao vernike da donacije uplate na račun Caritasa Srbije 220-31186-42. Akcija je realizovana pod sloganom EVROPA SA NAMA, MI SA EVROPOM! Sav prikupljen novac, Caritas Srbije proslediće nacionalnim Caritasima poplavama pogođenih zemalja.

U katedrali Uznesenja blažene Device Marije u Beogradu, 27. jula, beogradski nadbiskup i mitropolit, mons. Stanislav Hočevar, predvodio je svetu misu za nastradale u poplavama u Nemačkoj, Belgiji, Austriji i Holandiji.

Njegova ekselencija ambasador Belgije, Adam Kunrad i zamenica ambasadora Republike Nemačke, Dorotea Gizelman izrazili su duboku zahvalnost na podršci u ovim teškim trenucima za ove zemlje i podsetili na kizu kroz koju je Srbija prolazila tokom poplava 2014. godine. Takođe, oni su iskazali potrebu da se preduzmu koraci kako se slične katastrofe ne bi ponavljale ili kako bi se njihove razmere svele na najmanju moguću meru. Tokom katastrofalnih poplava u Nemačkoj je nastradalo 175 ljudi, dok je u Belgiji život izgubilo 38 osoba, a 5 se još uvek vodi kao nestalo.

Svetoj misi prisustvovali su i Njegova ekselencija ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri, kao i šef delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici.

Caritas Srbije nastavlja sa ispunjavanjem svoje misije, promovisanjem solidarnosti i pružanjem pomoći svim ljudima u potrebi.