Podrška deci u Centru za azil Bogovađa i lokalnoj deci u Lajkovcu

2022-09-03T09:01:47+00:0002.09.2022.|Некатегоризовано|

Povodom početka nove školske godine, predstavnici Caritasa Valjevo podelili su đačke rančeve i školski pribor (sveske, pernice, olovke, vodene boje, tempere, kolaž papir, makaze, lepak, blokovi, rezači… ) deci smeštenoj u Centru za azil Bogovađa, kao i lokalnoj deci u potrebi, učenicima Osnovne škole Mile Dubljević iz Lajkovca.

Ova akcija je sprovedena u okviru projekta AFFECTION (A Future For Every Child Through Inclusion in Our Neighborhood) regionalnog projekta koji finansira Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije, a planirano je da istu donaciju prime deca iz svih izbegličkih kampova u Srbiji. Takođe, rančeve i školski pribor dobiće i 400 socijalno ugrožene lokalne dece u Beogradu, Šidu, Somboru, Subotici, Kikindi i Lajkovcu, u koordinaciji sa lokalnim centrima za socijalni rad, jedinicama lokalne samouprave ili školama.

Cilj projekta AFFECTION je unapređenje socijalne i humanitarne situacije, kao i podrška i olakšan pristup školovanju prvenstveno dece i mladih migranata do 21 godine starosti i podrška lokalnoj deci iz socijalno ugroženih porodica u mestima u kojima se nalaze izbeglički kampovi.

 

Podeli

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Go to Top