Poziv za konkurs

Caritas Srbije je otvorio konkurs za drugu po redu MEMORIJALNU NAGRADU JOVANA LONČAREVIĆ. Tema ovogodišenjeg konkursa je MOJ GRAD, MOJA BRIGA i namenjen je srednjoškolcima iz Zrenjanina koji imaju ideju kako da reše neki ekološki problem ili unaprede zaštitu životne sredine u svom gradu.

Prijave su otorene do 21. septembra na  OVOM LINKU

Pravo učešća imaju timovi od najmanje troje srednjoškolaca iz Zrenjanina, koji će dobiti mentorsku podršku za razvijanje projektne aplikacije kroz koju će biti predstavljen ekološki problem i način na koji ga treba rešiti.

25. septembra održaće se Zoom sastanak na kome ćemo odgovarati na sva dodatna pitanja.

Rok za slanje predloga projekta je 6. oktobar, a na Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa, 13. oktobra, proglasićemo pobednika.

Najbolje ocenjen projekat biće finansijski podržan u vrednosti do 1 000 EUR. Sve učesnike očekuju zanimljive nagrade.

Više informacija o projektu možete pronaći OVDE

Tokom 8 godina realizacije programa Smanjivanje rizika od elementarnih nepogoda  Caritas Srbije kontinuirano sprovodi aktivnosti usmerene na edukaciju dece i odraslog stanovništva i podizanju svesti o očuvanju životne sredine i ozbiljnosti posledica koje za sobom ostavljaju prirodne katastrofe, kao i o smanjivanju rizika od njihovog nastajanja. U saradnji sa različitim partnerima realizovan je veliki broj aktivnosti: edukovano je preko 13 000 dece i odraslih, čišćena su rečna korita, uklanjane divlje deponije, sprovođene akcije sađenja drveća…

Srce i duša ovog programa bila je mr Jovana Lončarević  (1982 – 2022.), koja je svojim znanjem i zalaganjem doprinela da brojne lokalne zajednice postanu otpornije na posledice prirodnih katastrofa. Za relativno kratko vreme koje je bila deo naše porodice, ostavila je neizbrisiv trag.
Jovana, hvala ti!