U Sredu 17.11.2021. na praznik Svete Elizabete Ugarske, koordinator Biskupijskog Caritasa Srem, Petar Dujić i vlč. Božidar Lusavec, upravitelj doma Sveta Elizabeta u Maradiku, potpisali su memoranum o saradnji i razumevanju sa Bankom Hrane Vojvodina iz Iriga. Tom prilikom Srđan Budimčić, ispred Banke Hrane Vojvodina uručio je pakete hrane za sve osobe koje su smeštene u Domu Sveta Elizabeta.  Paketi su dar kompanije Nestle, koja ovim primerom dokazuje da je društveno odgovorna kompanija.

Ova saradnja je od izuzetnog značaja, jer osigurava kontinuitet donacija hrane u budućnosti  za Dom Sveta Elizabeta i sve ugrožene osobe koje su smeštene u Domu.

Biskupijski Caritas Srem je u saradnji sa Caritasom biskupije Bolzano – Bressanone / Bozen – Brixen iz Italije 2015. godine pokrenuo projekat izgradnje obiteljske kuće za siromašne i napuštene osobe kako bi odgovorio na njihove egzistencijalne potrebe.

Model obiteljske kuće osigurava da korisnici ostvare sve svoje potrebe u domaćoj, obiteljskoj atmosferi a uz to zadrže svoje navike, svoju samostalnost i obiteljske i prijateljske odnose, pruža im se i mogućnost da obogate svoj život različitim aktivnostima, steknu nova prijateljstva a istovremeno imaju potporu socijalnih i zdravstvenih suradnika.

Obiteljska kuća za siromašne i napuštene  osobe „Sveta Elizabeta Ugarska“ nalazi se u Maradiku, malom i mirnom mestu u Sremu, u potpunosti je opremljena i može primiti osam korisnika, a trenutno radi u punom kapacitetu.

Caritas nastavlja sa brigom o siromašnima, starima i drugim ranjivim kategorijama stanovništva.
Pomozite nam da ostvarimo svoju misiju. Postanite donator Caritasa!
Žiro račun za donacije u RSD: 220-31186-42
Žiro račun za devizne donacije: 11-305-0000260.8
Ovde preuzeti instrukcije za devizne donacije

Za druge vidove donacija – u odeći, obući, hrani, sredstvima za održavanje higijene… potrebno je kontaktirati najbliži biskupijski ili župni Caritas oko koordinacije i dogovora.

Učinite dobro delo! Učinite srećnim i druge i sebe!