Caritas Srbije vas poziva da učestvujete na online panel diskusiji USPEŠNE PRIČE U ZAPOŠLJAVANJU MLADIH U REGIONU koja će se održati online 29. 9.2021. u periodu 14.00 – 16-00.

Ova panel diskusija okupiće aktere direktno uključene u integraciju mladih na tržište rada i tranziciju od obrazovanja do zaposlenja. Biće predstavljeni primeri dobre prakse sa posebnim naglaskom na direktnom radu sa mladima.

Panelisti:

Tobias Noelke, Project Manager, Caritas Austria, Your Job project

Jelena Stefanović, Career guidance and counselling coordinator, Niras IP Counsult, Education to Employment project

Sven Dominković, Project Manager, Helvetas Swiss Intercooperation in BiH

Željko Skenderović, Content editor and user communication, Infostud Startuj.com

Marko Stanković, Administrative board member, National Youth Council of Serbia

Ardita Bonatti, Project coordinator, Regional Youth Cooperation Office, RISE project

Panel se organizuje u okviru YourJob regionalne online konferencije MLADI NA BALKANU: OBRAZOVANI. NEZAPOSLENI. U POKRETU. koja će se održati 28-30. septembra,

YourJob je regionalni program osnaživanja mladih pružanjem prilika za povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada. Projekat realizuju Caritasove organizacije u regionu. YourJob mladima nudi karijerna savetovanja, profesionalnu orijentaciju, stručne kurseve, razvijanje “mekih veština”, stručnu praksu i grantove za pokretanje sopstvenog biznisa. U okviru projekta YourJob, do sada je podržano više od 5.600 mladih ljudi. Više od 360 mladih je svoje prvo radno iskustvo steklo zahvaljujući učešću na projektu YourJob.