U okviru regionalnog projekta ekonomskog osnaživanja mladih YourJob, 30. juna održan je online Pitch. Prvobitno je planirano da se ovaj događaj održi u Beogradu, u hotelu “M”, ali je zbog teške epidemiološke situacije u zemlji ipak odlučeno da se Pitch održi putem Skype-a.

Budući mladi preduzetnici iz Rume, Aleksinca i Zrenjanina, koji su konkurisali za grantove (bespovratna finansijska sredstva) za pokretanje sopstvenog biznisa, imali su priliku da ukratko predstave svoje biznis ideje, kao i da odgovore na sva pitanja komisije za dodelu grantova. Uslov za konkurisanje bilo je učestvovanje na trodnevnom YourJob BootCampu za razvoj preduzetničkih veština koji je u martu održan na Fruškoj gori. Ovu obuku pohađalo je 20 – oro kandidata. Međutim, zbog ekonomske krize izazvane pandemijom bolesti COVID-19, većina je odustala od ideje da u ovom trenutku započne svoj biznis.

Sa ponosom vam predstavljamo osmoro najistrajnijih i najhrabrijih kandidata, koji su predali svoje biznis planove i ostali u trci za grantove:

Aleksandar Stojiljković iz Aleksinca želi da pokrene specijalizovani sajt i mobilnu aplikaciju za oglašavanje lovačke i ribolovačke opreme, kao i opreme za sve zaljubljenike u prirodu.

Ilija Ranđelović iz Aleksinca želi da se bavi proizvodnjom džina i drugih alkoholnih pića.

Cilj Koste Lazičkog iz Zrenjanina je da otvori agenciju za digitalni marketing.

Marija Ivanov iz Zrenjanina planira da otvori kozmetčki salon.

Kozmetički salon želi da otvori još jedna Zrenjaninka, Milana Borić.

Ognjen Stojković, najmlađi kandidat, želi da nastavi porodičnu tradiciju i bavi se proizvodnjom PVC stolarije.

Tamara Matić želi da otvori svoju kreativnu radionicu za graviranje i izradu suvenira i drugih dekorativnih predmeta.

Valentina Bozoki iz Rume teži ka otvaranju modnog ateljea.

Komisija će svoju odluku o dodeli grantova doneti do 15. jula. Svim kandidatima želimo puno sreće na konkursu i u nastavku karijere!