U crkvi Blažene Device Marije u Beogradu, 14. 11. 2021. godine održana je Sveta Misa povodom Nedelje Caritasa i Svetskog dana siromaha, Misu je predvodio predsednik Caritasa Srbije, beogradski nadbiskup i mitropolit, mons. Stanislav Hočevar, a učestvovali su direktor Caritasa Srbije, o. Mihai Gherghel i vlč. Mihael Sokol. U čitanjima su učestvovali i delatnici Caritasa Srbije. Vernici koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju Svetoj Misi, mogli su da slušaju prenos uživo putem Radio Marije.

       

Nadbiskup Hočevar je poslao poruku da kroz pružanje pomoći siromasima zapravo imamo priliku da ispunimo svoj kršćanski poziv i naglasio da bi sve što činimo trebalo da činimo iz ljubavi i za ljubav.

Direktor Caritasa Srbije, otac Gherghel, zahvalio je svim delatnicima i volonterima Caritasa i podstakao druge da se uključe u pružanje pomoći ljudima u potrebi.

I ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu u borbi protiv gladi i siromaštva i uplate donaciju Caritasu Srbije putem računa 220-31186-42

Caritas Srbije nastavlja sa ostvarivanjem svoje misije, pružanjem pomoći svim ljudima u potrebi i borba za dostojanstven život svih ljudi, bez obzira na njihovu nacionalnost, veroispovest, starosnu dob ili drugo lično svojstvo.