Caritas Valjevo dobitnik  je ovogodišnje nagrade Grada Valjeva  u oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada.  Povodom Dana grada Valjeva koji se obeležava 20. marta danas su svečano uručene nagrade pojedincima, organizacijama i institucijama za postignute rezultate u 2019. godine. Usled proglašenja vanredne situacije izazvane virusom SARS-CoV-2 ovogodišnji svečana akademija povodom Dana grada je izostala, a nagrade su uručene na samom kraju veoma izazovne i turbulentne godine.

U godini kada se obeležava zvaničnih 20 godina rada priznanje od Grada Valjeva predstavlja svojevrsnu nagradu  za postignute rezultate ali i obavezu i odgovornost da se i u godinama koje su pred nama nastave i unaprede aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje kvaliteta života socijalno ugroženih grupa.

Kroz skoro tri decenije postojanja, rad Caritasa Valjevo se menjao iz volonterskog pristupa u pružanju pomoći ljudima u potrebi i distribuciju materijalne pomoći do profesionalne organizacije sa visokim standardima pružanja usluga socijalne zaštite i pomoći ljudima u teškim životnim okolnostima, koje sprovodi njegov osamnaestočlani tim uz podršku donatora i volontera iz zemlje i inostranstva.