U okviru projekta YourJob danas je u zrenjaninskom hotelu Vojvodina održan okrugli sto pod nazivom „Mladi preduzetnici u Zrenjaninu“. Pored mladih, događaju su prisustvali predstavnici lokalnih institucija, organizacija civilnog društva i poslodavaca.

       

Na samom početku događaja, prisutnima su se obratili zamenik ambasadora Austrije, gospođa Karin Traunmüller i predsednik Skupštine Grada Zrenjanina, gospodin Čedomir Janjić, koji su istakli značaj osnaživanja mladih i pohvalili rezultate ostvarene na projektu YourJob i izrazili nadu da će se projekat nastaviti i proširiti.

       

Panelisti u prvom delu događaja bili su gospođa Tatjana Mijatović iz Nacionalne službe za zapošljavanje, gospodin Dejan Nenadović iz Regionalne razvojne agencije RCR Banat i gospodin Igor Kuručev, vlasnik Agencije Pro B2Me. Panelisti su predstavili mogućnosti podrške mladim predzetnicima u Zrenjaninu. Svi prisutni su imali priliku da postave pitanja i u;estvuju u diskusiji.

Nakon pauze, u drugom delu programa, troje mladih preduzetnika, dobitnika grantova u okviru projekta YourJob, predstavili su svoje biznise i objasnili sa kakvim se sve izazovima suočavaju. Panelisti u ovom delu događaja bili su Tanja Todorović koja je predstavila svoj Centar za psihoterapiju i psihološko savetovanje Todorović, Dijana Mandić, vlasnica Salona za negu i šišanje pasa My heart Megi i Đorđe Banjai, vlasnik konsultantske agencije za digitalni marketing Zevs digital.

Između ostalog, panelisti su podelili i svoja iskustva sa projekta YourJob i istakli značaj savetnice pri YourJob Inkubatoru za mlade, gospođe Milice Bogdanov.

Svi učesnici su se složili da je mladima uz hrabrost i istrajnost potrebna podrška da bi plivali u predzetničkim vodama i da ta podrška mora da dolazi sa svih strana. Caritas Srbije nastavlja sa osnaživanjem mladih.