Kako bi odgovorio na sve izazove prisutne na tržištu rada u Srbiji, projekat YourJob mladima nudi širok spektar mogućnosti: individualna savetovanja, različite obuke za razvoj tzv. mekih veština, stručne kurseve, stručne prakse i stažiranja, pa čak i grantove u vidu bespovratnih sredstava za započinjanje sopstvenog biznisa. Uz sve to, projekat ostaje dosledan Caritasovim vrednostima i principima i posebnu pažnju posvećuje ranjivim kategorijama kao što su mladi sa invaliditetom ili pripadnici manjina, kao i rodnoj ravnopravnosti.

Iako projekat mladima pruža zaista široku lepezu mogućnosti, nedavno sprovedena anketa pokazala je da korisnici, nakon 18 meseci realizacje projekta, kao njegovu najveću vrednost ne prepoznaju njegovu materijalnu stranu.

Kao najveću vrednost projekta, korisnici su prepoznali nešto drugo – rad savetnica Caritasovih Inkubatora za mlade, Milice Bogdanov, Lidie Irge i Jovane Stojanović. Prema rečima samih korisnika, konstantna dostupnost savetnica, kao i njihova posvećenost poslu i nastojanje da sve projektne aktivnosti kroje po meri korisnika, po njihovim interesovanjima i sposobnostima, to je ono što projekat YorJob čini posebnim. Korisnici ističu da, za razliku od drugih sličnih inicijativa i usluga javnih isntitucija, savetnice na projektu YourJob ne pokušavaju da korisnike smeste u neke već postojeće kalupe, već individualnim pristupom, zajedno sa korisnicima pokušavaju da stvore put do zaposlenja.

Zahvaljujući profesionalnom, ali i izuzetno posvećenom radu naših savetnica, projekat YourJob je na lokalu prepozant kao projekat od izuzetnog značaja.