Caritas Srbije i kompanija OMV nastavljaju sa saradnjom na Projektu integracije tinejdžera iz socijalno ugroženih porodica, koji zajedno realizuju od 2016. godine. U četvrtak 4. novembra 2022. godine potpisani su ugovori sa dvoje tinejdžera koji su dobili priliku tokom sledećih 10 meseci, paralelno sa školovanjem, rade skraćeno radno vreme (20 sati nedeljno) na OMV-ovom benziskim stanicama u Ražnju i Deligradu..Tokom ovog perioda, ovi mladi ljudi će imati priliku da steknu radne navike, nova znanja i poslovne veštine, a da pritom neometano pohađaju nastavu..Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici kompanije OMV, Caritasa Srbije i Caritasa Aleksinac.

Cilj projekta jeste ekonomsko osnaživanje i pružanje podrške tinejdžerima koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica da završe školovanje, da se profesionalno i socijalno što bolje integrišu u društvo i pripreme za samostalni život. Ideja je da radno vreme bude prilagođeno njihovom školovanju i da ga ni na koji način ne ugrožava.
Tokom trajanja projekta, rad i napredak kandidata prate pedagoški mentor iz Caritasa, kao i supervizori na benzinskoj stanici.

Caritas Srbije nastavlja sa nastojanjima da pruži pomoć i podršku svim pojedincima i grupama u osetljivom položaju