U Kongresnom centru Andrevlje na Fruškoj gori, 5. i 6. novembra održan je trening Javno zastupanje u lokalnoj zajednici u okviru projekta CReDenCE. Ovaj projekat  ima za cilj da omogući socijalnu uključenost osoba sa invaliditetom, odnosno osoba sa mentalnim i intelektualnim teškoćama, pokretanjem usluge Dnevni boravak u Bečeju i Sremskoj Mitrovici, te je trening bio namenjen Caritasovim koordinatorima i stručnim radnicima iz ovih gradova.

Učesnici su stekli znanja i veštine iz oblasti javnog zagovaranja na lokalnom nivou i ujedno razvili plan javnog zagovaranja u svojoj zajednici. Trening je održala gospođa Snežana Stojanović, socijalna radnica i trenerica sa višegodišnjim iskustvom.  

– Gospođa Stojanović poseduje neverovatno znanje i svi smo oduševljeni treningom. Naučili smo mnogo toga novog i izbrusili ono što smo ranije znali. Naravno, zahvaljujući sugestijama gospođe Stojanović, uočili smo i neke greške i propuste u našem dosadašnjem radu. Na nama je da ubuduće sve to korigujemo i dragoceno znanje primenimo u praksi – izjavio je gospodin Marko Šalić, koordinator projekta.

Caritas Srbije nastavlja sa zalaganjem za postizanje pune socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom i osoba sa mentalnim smetnjama.