Tokom proteklih dana, dIrektor Caritasa Srbije, otac Mihai Gherghel posetio je tri biskupijska Caritasa – Caritas Subotice, Caritas Zrenjanin i Caritas Apostolskog Egzarhata (Eparhije Svetog Nkolaja u Ruskom Krsturu). Posete preosalim dvema dijecezama planirane su za dane pred nama. Prilikom ovih poseta, otac Gherghel susreo se sa direktorima, koordinatorima, zaposlenima i volonterima Caritasa, upoznao se sa aktivnostima koje sprovode i izazovima sa kojima se susreću. Sa druge strane, otac Gherghel je predstavio svoju viziju Caritasa i svoje planove za budućnost. Cilj poseta je uspostavljanje što tešnjih odnosa i bliskije saradnje između nacionalnog i biskupijskih Caritasa, kako bi naša mreža na što efikasniji način delovala i pružila pomoć što većem broju ljudi u potrebi. Zaključak je da jedino ukoliko delujemo zajedno i sa ljubavlju, možemo menjati svet na bolje.

Zahvaljujući donacijama, Caritas Subotica uspeva da obezbedi topli obrok za siromahe.

Možda ne možemo promeniti čitav svet, ali nečiji svet svakako možemo. Ako makar jednoj osobi život učinimo lepšim, boljim, dostojnim čoveka… Već smo mnogo učinili.
Pomozite nam da menjamo svet! Postanite donator Caritasa.
Žiro račun za donacije u RSD: 220-31186-42
Žiro račun za devizne donacije: 11-305-0000260.8
Ovde preuzeti instrukcije za devizne donacije

Za druge vidove donacija – u odeći, obući, hrani, sredstvima za održavanje higijene… potrebno je kontaktirati najbliži biskupijski ili župni Caritas oko koordinacije i dogovora.

Učinite dobro delo! Učinite srećnim i druge i sebe!