Na inicijativu Visokog odbora za ljudsko bratstvo, danas se obeležava Dan molitve, posta i dobrih dela. Papa Franja je pozvao sve vernike da učestvuju u ovom događaju.

Nakon kateheze na opštoj audijenciji održanoj 13. maja, u pozdravu vernicima koji govore arapskim jezikom, papa Franja je podsetio da je molitva način slušanja Boga i komuniciranja sa Njim i da je zbog toga prihvatio poziv Visokog odbora za ljudsko bratstvo da se današnji dan posveti molitvi, postu i dobrim delima.

„Pozivam i podstičem sve da se pridruže ovom događaju. Ujedinimo se zajedno kao braća u molitvi Gospodinu da spasi čovečanstvo od pandemije, da razbistri pameti naučnika i izleči bolesne“, rekao je Papa.

Visoki odbor za bratstvo među ljudima, osnovan svega nekoliko meseci nakon istorijskog susreta između pape Franje i velikog imama Al-Azhara Ahmeda al-Tayyeba, održanog 4. februara 2019. u Abu Dhabiju, uputio je poziv da se u četvrtak 14. maja obeleži Dan molitve, posta i dela ljubavi. “Uputićemo molitvu Svemogućem Bogu da spasi svet i pomogne nam pobedimo pandemiju, kako bi se vratili sigurnost, stabilnost, zdravlje i napredak tako da, jednom kad prestane ova pandemijska kriza, naša Zemlja bude gostoljubivije mesto za čoveka i ljudsko bratstvo nego pre“, ističe se u pozivu