Danas počinje II Beogradski Festival mentalnog zdravlja u organizaciji Pokreta za mentalno zdravlje koji traje do 29.10.2022.
Pratite naše društvene mreže kako biste ste se na vreme informisali o mnogim akcijama i događajima koje Pokret organizuje u narednom periodu. Program festivala možete pogledati na OVOM LINKU

Cilj formiranja Pokreta za mentalno zdravlje usmeren je na:
– Promovisanje mentalnog zdravlja u zajednici u cilju unapređenja zaštite mentalnog zdravlja i dostupnosti za sve građane
– Unapređenje položaja osoba sa mentalnim smetnjama
– Podizanje svesti javnosti o značaju očuvanja mentalnog zdravlja, kao i rušenje stigme,
– Uticaj na nadležne institucije da otpočnu sa primenom Programa o zaštiti mentalnog zdravlja u Republici Srbiji (2019-2026).
I ovom prilikom pozivamo sve organizacije, inicijative, zainteresovane profesionalce, građane i građanke koji prepoznaju značaj zajedničkog delovanja u oblasti unapređenja mentalnog zdravlja, da se pridruže Pokretu.
Pristupanjem Pokretu, doprinećete mogućnosti da se zajedničkim snagama izborimo za promene u oblasti mentalnog zdravlja, da zajednički nastupamo pred donosiocima odluka, organizujemo informativne kampanje i budemo vidljiviji u javnosti.