U okviru akcije pružanja pomoći kovid bolnicama u borbi protiv koronavirusa, koju Caritas Beogradske nadbiskupije sprovodi u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, kliničko-bolničkim centrima “Bežanijska kosa” i “Zemun” 21. jula je uručena donacija u vidu beskontaktnih termometara, pulsnih oksimetara, zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju. Finansijska sredstva za nabavku uređaja i zaštitne opreme u iznosu od 3.502.440 dinara obezbedila je Italijanska Biskupska Konferencija (CEI).

 “Uz iskreno divljenje svima koji svakodnevno ulažu maksimalne napore da zbrinu pacijente zaražene koronavirusom, istovremeno rizukujući sopstvene, ali i živote svojih najmilijih, ova donacija je samo mali znak zahvalnosti i podrške onima koji stoje na prvoj liniji odbrane. Na nama pojedincima je da damo svoj lični doprinos poštovanjem propisanih epidemioloških mera, dok je na društveno osvešćenim organizacijama, kao što je to Caritas, da doprinos daju u skladu sa svojim mogućnostima, kroz podršku kovid bolnicama”, izjavio je direktor Caritasa Beogradske nadbiskupije, dr Miloje Veljić.

Predaji donacije ispred KBC Bežanijska kosa prisustvovali su v.d. direktora doc. dr Marija Zdravković, v.d. zamenik direktora ass. dr Borislav Tošković, dok je predaji donacije ispred KBC Zemun prisustvovala glavna sestra, VMS Aleksandra Stojić, sa timom svojih kolega.
Caritas u Srbiji nastavlja sa ispunjavanjem svoje misije i nastojanjem da pruži pomoćšto većem broju ljudi u potrebi, u skladu sa svojim mogućnostima.