Caritas Srbije učestvovao je na Evropskoj nedelji mobilnosti, manifestaciji koja se u Beogradu i još 5000 evropskih gradova održava od 16. do 22. septembra pod sloganom „Izaberi! Pokreni se!” Cilj manifestacije je da se kroz promotivnim aktivnosti i sprovođenje najmanje jedne trajne mere održive urbane mobilnosti učini napor da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka, kako bi se smanjila emisija štetnih gasova i zagađenje vazduha. Procenjuje se da će Beograd do 2030. godine imati oko 250.000 stanovnika više, što će umnogome uticati na saobraćaj, a samim tim i na životnu sredinu.

Na našem štandu postavljenom na Terazijama, zajedno sa prijateljima iz udruženja “Čep za hedikep” družili smo se sa Beograđanima i ukazivali im na dalekosežne posledice čovekovog nesavesnog ophođenja prema prirodi, značaj očuvanja životne sredine i preduzimanja adekvatnih mera u slučaju nastanka prirodnih katastrofa, poput požara, poplava ili zemljotresa.  Posetio nas je i gradonačelnik Beograda, gospodin Zoran Radojičić, koji je imao priliku da se upozna sa aktivnostima koje je Caritas Srbije realizovao u okviru programa Smanjivanje rizika od prirodnih katastrofa i da se oproba u našoj društvenoj igri “NE RIZIKUJ ČOVEČE”.

Caritas Srbije nastavlja sa podizanjem svesti i edukovanjem stanovništva o značaju zaštite životne sredine i smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa.