Posle dva uspešna izdanja i 270 posetilaca samo u februaru 2022, treći Festival inovacija Caritasa Evrope (CEIF 2023) održava se u petak, 03.02.2023.

O čemu je festival?

Svrha festivala je da promoviše inovativne projekte iz cele Evrope, da ojača inovativne kapacitete naših organizacija, da inspiriše i podeli znanje i da poveže kolege koji rade na inovacijama. Na predstojećem festivalu biće predstavljeno sedam inovativnih projekata iz cele Evrope.
Dolazeći iz šest različitih zemalja, laureati festivala stvaraju inovacije u društvenoj integraciji, poljoprivredi, klimatskoj pravdi, digitalnoj pismenosti, zdravstvu, umetnosti zajednice i novinarstvu. Više o projektima laureata saznajte kroz katalog festivala.

Program festivala biće obogaćen inkluzivnim diskusijama, a svaku će voditi inspirativna osoba iz oblasti društvenih inovacija. Diskusije će se voditi na teme digitalizacije (Christina Perissutti, Martin Ebner, Digital Social Innovation, Caritas Vienna), socijalnog preduzetništva (Alekander Kesselring, Ashoka), autonomije i promene stavova (Corinna Sharma, Ebru Noisternig, Caritas Vienna) i učenja o strategijama organizacione inovacije (Anu Beck, Gevachshaus M – Maltezer Nemačka). Više o programu festivala saznajte ovde.

Svi ćemo se okupiti na ceremoniji zatvaranja festivala, gde će generalni sekretar Caritas Evropa – Maria Nyman proglasiti dobitnika Nagrade za održivost.

Budite tamo i budite inspirisani!

Ako želite da saznate više o inovativnim projektima, kao i ljudima koji stoje iza njih i da učestvujete u diskusijama sa drugim inovativnim Caritasovim umovima – radujemo se što ćemo vas videti na Caritas Europa Innovation Festivalu 2023.

Sve zainteresovane kolege i partneri Caritasa mogu učestvovati – jedini uslov je da se registrujete preko ovog linka Zoom Events.

Kada // 03. februar 2023, 9.30-13.00 časova
Gde // Virtuelni događaj preko Zoom platforme
Engleski jezik

Festival je rezultat saradnje Caritasa Evrope i Caritasa Bečke nadbiskupije.

Ako imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte Kim Busch (kim.busch@caritas-vien.at).