U okviru Erasmus+ projekta Akademija aktivnih deka i baka posvećenog doživotnoj edukaciji starijih od 60 godina, u aprilu je realizovana prva mobilnost. Učesnici iz Poljske, Hrvatske, Ukrajine i Slovenije imali su priliku da uživaju u čarima Tare. Tema je bila ekologija, a osim sa prirodnim lepotama Tare posetioci su imali priliku i da se upoznaju i sa kulturom, običajima i ukusima ovog kraja.

Projekat realizuju  Fondacija slovenske braće Sv. Ćirila i Metoda iz Poljske, Udruga “Enas” iz Hrvatske i Caritas Sv. Anastazija Sremska Mitrovica iz Srbije.

“Zahvaljujući vrlo aktivnoj grupi učesnika, proveli smo vreme u sjajnoj atmosferi i svaki naredni dan je bio bolji od prethodnog.
Hvala puno dragim učesnicima iz svih zemalja. Zahvaljujući njihovoj otvorenosti, elanu i saradnji izvukli smo maksimum iz ove mobilnosti”, izjavila je gospođa Kristina Dragišić, koordinatorka mitrovačkog Caritasa.

Ovom prilkom potpisan je još jedan Erasmus + projekat – Migracija-problem ili šansa. koji će se u saradnji sa Nadbiskupijskim Caritasom Pšemisl iz Poljske realizovati do septembra 2023. godine.