Vernici župe Sv. Marka Evanđeliste uvek se rado odazivaju pozivu vlč. Željka Šipek na solidarnost i pružanje pomoći meštanima Starog i Novog Žednika. Ove godine humanitarna akcija je bila izuzetno uspešna. Prikupljena je velika količina prehrambenih proizvoda, sredstava za higijenu i drugih potrepština. Volonteri Caritasa su od prikupljenih namirnica napravili dvadeset bogatih paketa, koje su  krizmanici podelili najugroženijim porodicama.

Ove godine, u veronaučnoj dvorani „Fra Nediljko Šabić“, prvi put je održan i adventski humantarni vašar. Prodajom kolača, božićnih čestitki, ikebana i raznih drugih đakonija i rukotvorina, župljani Žednika su sakupili 42.800 dinara, koji će biti dodeljeni najugroženijima.

Župljani Žednika veruju da od svih priprema za Božić, priprema u kojoj je ljubav na delu rađa najveću radost. Ona ujedno vraća osmeh na lice onih koji darove primaju i obogaćuje i oplemenjuje one koji, zahvalni što imaju, daruju one koji nemaju.