U organizaciji Caritasa Srbije održana je dvodnevna radionica pod nazivom “Strateški pravci razvoja Mreže Caritasa u Srbiji”, na kojoj su učestvovali predstavnici nacionalnog, biskupijskih i župnih Caritasa. Cilj radionice bio je definisanje ključnih pravaca razvoja i jačanje međusobne saradnje u okviru Mreže. U radu je učestvovao i predsednik Caritasa Srbije, beogradski nadbiskup i mitropolit, mons. Ladislav Nemet.

Radionicu je vodila Dubravka Velat, renomirana ekspertkinja iz oblasti strateškog planiranja i organizacijskog razvoja koja je svojim iskustvom i znanjem doprinela stvaranju jasne vizije budućeg rada mreže Caritasa. Učesnici su kroz interaktivne sesije imali priliku da razmene iskustva, razgovaraju o izazovima sa kojima se suočavaju i zajedno kreiraju planove za unapređenje zajedničkog rada na terenu.

Ova radionica je deo kontinuiranih napora Caritasa Srbije da kroz strateško planiranje obezbedi bolju podršku i kvalitetnije usluge svojim korisnicima i doprinese unapređenju položaja ranjivih grupa i pojedinaca u osetljivom položaju širom Srbije.