Forum mladih sa invaliditetom i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) pokrenuli su četvorogodišnji projekat “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom” koji će imati za cilj stvaranje jednakog pristupa pri zapošljavanju osoba sa invaliditetom i podsticanje otvorenijeg i inkluzivnijeg tržišta rada. Projekat će se realizovati na nacionalnom nivou sa fokusom na Beograd, Suboticu, Novi Sad, Zrenjanin, Valjevo i Niš. Partneri na projektu su Karitas Srbija, SMART kolektiv, Fondacija Ana i Vlade Divac i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Tim povodom, 6.decembra 2022. godine u u Beogradu, organizovana je najavna konferencija projekta, koja je okupila veliki broj aktera iz javnog, civilnog i privatnog sektora. O projektu i njegovim ciljevima su govorili ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil, savetnik predsednika Privredne komore Srbije dr Aleksandar Perić i izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom Jovana Krivokuća Milovanović. Konferenciji je prisustvovala i Biljana Barošević, pomoćnica Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ovom prilikom, svečano su potpisani Memorandumi o saradnji i razumevanju sa gradonačelnicima Zrenjanina Simom Salapurom, Valjeva Lazarom Gojkovićem, Niša Draganom Sotirovski, sekretarkom za socijalnu zaštitu Grada Beograda Aleksandrom Čamagić, gradskom menadžerkom Subotice Zagorkom Panić, v.d. načelnicom Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Novog Sada dr Lidijom Tomaš, direktorkom sektora za podršku zapošljavanju Nacionalne službe za zapošljavanje Nedom Milanović, predsednicom Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Ivankom Jovanović i savetnikom predsednika Privredne komore Srbije dr Aleksandrom Perićem.