Povodom Svetskog dana smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa koji se obeležava 13. oktobra, Biskupijski Caritas Srem održao je nekoliko radionica za učenike Osnovne škole “Branko Radičević” u Maradiku. Radionice su realizovane u okviru projekta BE READy.

 

Interaktivne radionice su održane u cilju edukacije učenika o prirodnim katastrofama, njihovim uzrocima i pravilnom postupanju u slučaju njihovog nastanka, kako bi se posledice izbegle ili svele na najmanju moguću meru. Učenici od prvog do četvrtog razreda, koji su učestvovali na radionicama dobili su setove od 4 bojanke uz koje će kroz igru i kreativni rad naučiti osnove smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa. Radionice za decu je održao Petar Dujić, koordinator caritasa Srem.

Kao uvod u obeležavanje svetskog dana smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa, organizovano je likovno takmičenje za sve učenike, na temu „Kako se zaštititi od prirodnih katastrofa“. Veliki broj učenika uzeo je učešće na ovom likovnom konkursu. Pobednici takmičenja dobili su vredne nagrada u vidu školskog pribora, a obezbeđene su i nagrade za školu – set kanti za sortiranje smeća ( plastika, papir i otpad ) kao i Caritasove društvene igre  „Ne rizikuj čoveče“, sve u cilju edukacije dece i povećanja svesti o prirodnim katastrofa.