Caritas Srem je 28. februara u župi Zemun ugostio svoje kolege sa projekta YourJob i omogućio da se održi trening “Javno zagovaranje zasnovano na dokazima”. Trening je bio namenjen svim članovima YourJob tima, a posebno savetnicama pri Inkubatorima za mlade Caritasa Zrenjanin, Caritasa Aleksinac i Caritasa Srem. Cilj treninga bio je da učesnici/ce steknu nova i unaprede postojeća znanja i veštine iz oblasti javnog zagovaranja na lokalnom, ali i nacionalnom nivou i ujedno razviju plan javnog zagovaranja o značaju karijernog savetovanja i vođenja u svojoj zajednici. Trening je održala gospođa Snežana Stojanović, socijalna radnica i trenerica sa višegodišnjim iskustvom.

          

– Veoma nam je drago što smo se okupili i uspešno realizovali ovaj trening. Naučili smo mnogo toga novog i iskristalisali ono što smo već znali. Naravno, zahvaljujući sugestijama gospođe Stojanović, uočili smo i neke greške i propuste u našem dosadašnjem radu. Na nama je da ubuduće sve to korigujemo i dragoceno znanje primenimo u praksi, kako bismo mladima pružili što bolje usluge, osnažili ih i pomogli im da poboljšaju svoju poziciju na tržištu rada – izjavio je gospodin Petar Dujić, koordinator Caritasa Srem.

Caritas u Srbiji nastavlja sa zalaganjima za unapređenje položaja mladih, kao i posebno ranjivih kategorija stanovništva.