U ponedeljak 21. decembra održana je božićna duhovna obnova za zaposlene u Caritasu Srbije i Caritasu Beogradske nadbiskupije, na kojoj su se okupili predstavnici Caritasa iz Niša, Valjeva, Aleksinca, Šapca i Beograda. Usled epidemiološke situacije, po prvi put, duhovna obnova održana je online, a predvodio ju je predsednik Caritasa Srbije, beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar. Iako u neuobičajenom ambijentu i uslovima, mons. Hočevar uspeo je da dotakne dušu i dodatno probudi svest i savest svakog zaposlenog. Tokom svog predavanja mons. Hočevar podvukao je da je u vremenu u kom živimo izuzetno teško biti čovek, ali da uprkos fizičkoj distanci moramo da očuvamo duhovnu povezanost i da ne smemo zaboraviti na ljude u potrebi. Nadbiskup je sve zaposlene u Caritasu pozvao da snagu i inspiraciju pronađu u Svetom Josipu, koji je pre tačno 150 godina proglašen zaštitnikom katoličke crkve. Duhovna obnova završena je molitvom i srdačnim pozdravima prijatelja, koji su jedni drugima čestitali predstojeće praznike.

go