U oktobru 2023. godine, Caritas Evrope je organizovao Fundraising Forum na Malti, okupljajući predstavnike nacionalnih Caritasa iz različitih delova Evrope. Ovaj Forum bio je posvećen razmeni ideja i iskustava u vezi sa prikupljanjem sredstava za humanitarne i društvene svrhe.

Učesnici Foruma su imali priliku da dublje istraže različite aspekte fundraisinga, uključujući značaj vizualnih priča, upotrebu ličnih priča u kampanjama, pravilno budžetiranje projekata i strategije za uspešno vođenje online fundraising kampanja.

Predstavnik Caritasa Srbije bio je moderator diskusije o izazovima i mogućnostima prikupljanja sredstava u zemljama sa manjinskim katoličkim stanovništvom. Ova tema privukla je veliku pažnju jer se radi o složenim društvenim i verskim dinamikama u tim okruženjima.

Fundraising Forum 2023 bio je ne samo prilika za razmenu znanja, već i izvor inspiracije za sve prisutne. Podsećajući na važnost saradnje i zajedničkog napora u humanitarnom sektoru, Forum je naglasio posvećenost Caritas Evrope podršci onima koji se trude da unaprede humanost širom sveta.