U svečanoj sali gradske kuće u Kikindi Biskupijski Karitas Zrenjanin je u okviru projekta AFFECTION 31.08. 2022. izvršio podelu 60 đačkih rančeva sa kompletnim školskim priborom(sveske, pernice, olovke, vodene boje, tempere, kolaž papir, makaze, lepak, blokovi, rezači… ) lokalnoj socijalno ugroženoj deci grada Kikinde na osnovu evidencije Centra za socijalni rad. Podelu je organizovao Tibor Halmai, direktor Biskupijskog Karitasa Zrenjanin, a u realizaciji same podele učestvovali su i socijalni radnici i direktor Centra za socijalni rad kao i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

Projekat AFFECTION (A Future For Every Child Through Inclusion in Our Neighborhood) je regionalni projekat koji finansira Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije, a planirano je da istu donaciju prime deca iz svih izbegličkih kampova u Srbiji, kao i 400 socijalno ugrožene lokalne dece u Beogradu, Šidu, Somboru, Subotici, Kikindi i Lajkovcu, u koordinaciji sa lokalnim centrima za socijalni rad, jedinicama lokalne samouprave ili školama.

Cilj projekta AFFECTION je unapređenje socijalne i humanitarne situacije, kao i podrška i olakšan pristup školovanju prvenstveno dece i mladih migranata i podrška lokalnoj deci iz socijalno ugroženih porodica u mestima u kojima se nalaze izbeglički kampovi.