Udruženje za podršku osobama ometenim u razvoju “Naša kuća” iz Beograda, jedno je od osam organizacija čije su inicijative podržane bespovratnim novčanim sredstvima u okviru regionalnog projekta “SOCIETIES” koji u Srbiji realizuju Caritas Srbije i Građanske inicijativeCilj udruženja “Naša kuća” je da kroz radno angažovanje svojih korisnika na projektu “Proizvodnja papira” doprinese njihovoj uključenosti u zajednicu i ujedno doprinese zaštiti životne sredine. Shodno tome, pokrenuli su ručnu proizvodnju papira od recikliranih paklica cigareta.

“Papir proizvodimo po tradicionalnoj japanskoj tehnologiji, za koju smo edukovani. U okviru ovog projekta želimo da obučavamo mlade osobe sa invaliditetom za rad na proizvodnji papira. Ovu ideju želimo da proširimo kako bismo osnažili što više mladih osoba sa invaliditetom i podigli svest o značaju očuvanja životne sredine”, rekla je gospođa Anica Spasov, predsednica udruženja, prilikom potpisivanja ugovora sa gospođom Jelenom Ankić, koordinatorkom projekta “SOCIETIES”

Caritas nastavlja sa zalaganjem za socijalnu inkluziju osoba sa invaliditetom i mentalnim smetnjama, kao i svih ranjivih kategorija stanovništva.