Caritas Srbije i partneri na regionalnom projektu YourJob pozivaju Vas da učestvujete na regionalnoj konferenciji MLADI NA BALKANU: OBRAZOVANI. NEZAPOSLENI. U POKRETU.
Konferencija će se održati online od 28. do 30.9.2021. godine, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka
-> https://yourjob.collectivibe.com/register

PROGRAM

Utorak, 28. 9. 2021.
10.00 – 12.00 
Šta uskraćuje obećavajuću budućnost mladima u regionu?
Na ovoj panel sesiji biće predstavljena najnovija istraživanja o nezaposlenosti mladih u regionu. Rezultati istraživanja će biti predstavljeni i o njima će se diskutovati s naglaskom na društveno-ekonomske i socio-obrazovne aspekte. Na panelu će učestvovatii Nermin Oruč, Ivna Čelebičić i Dženana Alađuz.

14.00 – 16.00
Mlade žene i mogućnosti zapošljavanja u regionu
Povećanje zapošljivosti jedan je od najučinkovitijih načina osnaživanja žena. Ovaj panel će se osvrnuti na položaj žena na tržištu rada, te će se razgovarati o izazovima i budućim mogućnostima. Na panelu učestvuju Monika Kocaqi, Mariana Meshi i Ariela Mitri.

Sreda, 29. 9. 2021.
10.00 – 12.00 
Načini izlaska iz nezaposlenosti – šta mladi očekuju od društva?
Ovaj panel će se usredsreditit na perspektivu mladih: Koji su izazovi i ideje koje mladi vide za svoju budućnost u regionu? Mladi će podeliti svoja iskustva i razgovarati o njima s predstavnicima lokalnih aktera. Govornici su Anita Aliu, Malsore Deidia, Azem Kukaqi, Parparim Lubishtani, Visar Idrizi, Besmir Salihu, Mentor Collaku, Alfred Pjetri i Luz Balaj.

14.00 – 16.00
Uspešne priče u podržavanju zapošljavanja mladih u regiji
Ova panel diskusija okupiće aktere direktno uključene u integraciju mladih na tržište rada. Biće predstavljeni primeri dobre prakse sa posebnim naglaskom na direktan rad sa mladima. Panelisti su Tobias Noelke, Jelena Stefanović, Sven Dominković, Željko Skenderović, Marko Stanković, Ardita Bonatti, a moderator je Marina Savković.

Četvrtak, 30.9.2021.
14.00 – 16.30

Gledajući unazad i napred: Dve godine YourJob-a.
U ovom, glavnom delu konferencije predstavićemo glavna postignuća nakon dve godine realizacije projekta i usmeriti se na buduće perspektive. Osvrnućemo se na glavne ishode u prethodna dva dana i njihove implikacije na daljju saradnju i strateški rad na povećanju zapošljavanja mladih u regionu. Govornici su Andreas Knapp, mons. Michael Landau, beogradski nadbiskup i mitropolit, mos. Stanislav Hočevar, predstavnici donatora i partnera.

U okviru ovog događaja s ponosom ćemo predstaviti brojne mlade preduzetnike koji su osnovali svoja preduzeća i dobili finansijsku podršku kroz YourJob program. Moći ćte da ih posetite na našem virtelnom sajmu preduzetništva!

Konferencija će se održati na engleskom jeziku uz simultani prevod. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka https://yourjob.collectivibe.com/register

YourJob je regionalni program osnaživanja mladih pružanjem prilika za povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada. Projekat realizuju Caritasove organizacije u regionu. Mladima program YourJob nudi profesionalnu orijentaciju, edukaciju, stručnu praksu i podsticaje za pokretanje sopstvenog biznisa. Na ove načine, u okviru projekta, do sada je podržano više od 5.600 mladih ljudi. Više od 360 mladih je svoje prvo radno iskustvo steklo uz posredovanje YourJob programa.