U duhu solidarnosti i svoje misije Caritas u Srbiji je tokom pandemije koronavirusa zdravstvenim ustanovama donirao medicinsku opremu, zaštitna sredstva i sredstva za dezinfekciju u vrednosti od preko 105.000 evra. U okviru programa pomoći zdravstvenom sistemu, tokom prethodnih nekoliko nedelja od Caritasa vredne donacije su primili:

• KBC “Zvezdara”
  • Specijalna psihijatrijska bolnica “Kovin”
  • Klinika za rehabilitaciju“Dr Miroslav Zotović” (Sokobanjska)
  • Opšta bolnica Sremska Mitrovica
  • Institut za mentalno zdravlje

Sredstva za kupovinu opreme prikupljena su zahvaljujući organizacijama nemačkih katolika Misereor i Renovabiskao i nemačkom Saveznom ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a realizacija je sprovedena u koordinacji nemačke kompanije BEGECA Beratung – Beschaffung – Logistik gGmbH, koja se bavi nabavkama za crkvene, humanitarne i socijalne institucije.

Tokom leta, zahvaljujući pomoći Italijanske biskupske konferencije (CEI) Caritas je bio u mogućnosti da obezbedi vredne donacije za:

• KBC “Zemun”
  • KBC ”Bežanijska kosa”
  • Opštu bolnicu Vrbas

Caritas u Srbiji nastavlja sa ispunjavanjem svoje misije i poziva sve ljude na solidarnost, naročito u doba pandemije.