Delegacija iz Nemačke posetila Savetovalište za povratnike Caritasa Srbije

U okviru višednevne studijske posete Srbiji delegacija nemačkih savetnika, koji se bave organizacijom povratka državljana naše zemlje iz Nemačke, posetila je u četvrtak 7. juna 2018. godine Caritasovo Savetovalište za povratnike. Poseta je organizovana u partnerstvu sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru programa finansiranog od strane nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Cilj njihove posete bio je upoznavanje sa radom institucija i nevladinih organizacija u oblasti politika prema povratnicima po osnovu Sporazuma o readmisiji, kao i prilika da saznaju više o uslugama i programima koji su dostupni povratnicima nakon njihovog dolaska u zemlju porekla. Sastanak u Caritasu im je omogućio da saznaju više o problemima sa kojima se suočavaju povratnici po dolasku u Srbiju, kao i o pomoći koju im pruža Caritas u radu sa pojedinačnim slučajevima.