Potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Caritasa i Ministarstva zdravlja

U Beogradu 30.04.2009, je između Ministarstva zdravlja i Caritasa Srbije i Crne Gore i Caritasa Italiana, potpisan Memorandum o razumevanju i zajendičkom unapređenju pružanja usluga zaštite mentalnog zdravlja u Republici Srbiji.

Sastanku su prisustvovali predsednik Caritasa beogradski nadbiskup msgr. Stanislav Hočevar, direktor vlč. Vladislav Varga, koordinator Darko Tot, koordinatori projekta Danijela Varšic i Jelena Barać; u ime Caritasa Italije prisustvovali su don Livio Corazza, Laura Stopponi i Daniele Bombardi, dok je od strane ministarstva zdravlja memorandum potpisao ministar zdravlja dr Tomica Milosavljević.

aktuelno1

CARITAS Srbije sa Caritasom Italije od 2000. godine radi na projektu mentalnog zdravlja i podsticanju pristupa zasnovanog na zbrinjavanju u zajednici i uključivanju u nju.

Od januara 2008. god. CARITAS Srbije i Caritas Italiana u saradnji sa Nacionalnom komisijom za mentalno zdravlje Ministarstva zdravlja Republike Srbije sprovodi projekat “Promocija mentalnog zdravlja u Srbiji” koji je kofinasiran od strane Evropske Unije.

U narednom period Caritas će u saradnji sa ministarstvom zdravlja organizovati kampanju povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja, koji se tradicionalno obeležava 10. Oktobra.