Kroz pružanje usluge vešeraja, Caritas Zrenjaninske biskupije od 2017. godine, učestvuje u zbrinjavanju i pružanju pomoći migrantima u Prihvatnom centru Kikinda. Za potrebe migranata, u Caritasovom vešeraju je, samo tokom druge polovine 2019. godine, oprano, osušeno i opeglano oko 7,5 tona veša. S obzirom na to da je u ovom periodu došlo do velike fluktuacije ljudi, procenjuje se da je uslugu vešeraja koristilo čak 1800 migranata. Od jula do decembra, broj migranata stacioniranih u već prebukiranom Prihvatnom centru Kikinda se udvostručio, što je prouzrokovalo dodatne organizacione probleme.

Stoga, prema dogovoru sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije, Caritas Zrenjaninske biskupije je Prhvatni centar u ovom periodu snabdevao sredstvima za održavanje lične higijene, kao i sredstvima za održavanje higijene samog centra. Na kraju godine, u ovom kampu boravilo je 519 ljudi, uglavnom muškaraca iz Bangladeša, Avganistana, Iraka, Pakistana, Sirije, Somalije, Libije i Maroka.

Caritas Zrenjaninske biskupije uslugu vešeraja pruža i lokalnom siromašnom stanovništvu, koje nema uslove za mašinsko pranje veša, posteljine i ćebadi. Tokom druge polovine 2019. godine, 43 porodice su koristile usluge Caritasovog vešeraja.

Caritas Zrenjaninske biskupije će i ubuduće nastojati da pruži pomoć svim ugroženim kategorijama stanovništva i svim ljudima u potrebi.