U okviru projekta “Razvoj ženskog agro-preduzetništva u Jugoistočnoj Srbiji”, koji sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije, a realizuju Karitas Slovenije i Caritas Beogradske nadbiskupije, 30. i 31. jula, u knjaževačkom Centru za stručno usavršavanje, održana je obuka o tehnologiji voća i povrća za devet poljoprivrednica sa teritorije ove opštine. Cilj dvodnevnog treninga bio je da se žene upoznaju sa osnovnim tehnološkim parametrima i postupcima u preradi voća i povrća, kako bi u kasnijoj fazi projekta svoje proizvode unapredile i, uz mentoring i poboljšan marketing, plasirale na tržište. Obuka je prva u nizu od šest koje će se realizovati do kraja avgusta. U cilju preventivne zaštite od virusa COVID-19 i u skladu sa merama nadležnih institucija, polaznice su bile podeljene u dve manje grupe, u prepodnevnom i poslepodnevnom terminu. Poštovana je i mera nošenja maski i dezinfekcije i vetrenja prostorija.