Saradnja Savetovališta za povratnike i Unije studenata socijalnog rada FPN

Predstavnici Unije studenata socijalnog rada Fakulteta političkih nauka u Beogradu pokazali su interes da se uključe u rad Savetovališta za povratnike Caritasa Srbije, gde će u narednim mesecima imati priliku da volontiraju i daju svoj doprinos pružanju pomoći osobama koje su se vratile u Srbiju nakon, često dugogodišnjeg, boravka u zemljama Evropske Unije, prvenstveno Nemačkoj.

Na informativnom sastanku u savetovalištu studente je pozdravio direktor Caritasa Srbije vlč. Ivica Damjanović, koji je predstavio rad Caritasa i pozvao volontere da budu oni koji spajaju osobe, institucije, potrebe i mogućnosti. Nakon toga koordinator Savetovališta za povratnike Jelena Mićović predstavila je stanje povratnika u Srbiji i glavne probleme sa kojima se suočavaju, nadležne istutucije koje se njima bave, usluge koje pruža savetovalište i način organizacije volonterskog rada.

Tokom narednih meseci volonteri će imati priliku da se uključe u različite sfere rada savetovališta: individualni rad sa klijentima, saradnju sa institucijama i drugim organizacijama, prikupljanje sredstava i odnose sa javnošću.