Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom sufinansira projekat „HR PROMENE – Human Rights Promotion in Mental Health Networks“

Direktor Caritasa Srbije preč. Vladislav Varga zvanično je potpisao ugovor sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom, za sufinansiranje projekta „HR PROMENE – Human Rights Promotion in Mental Health Networks“.
Na osnovu Javnog konkursa za sufinansiranje projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva kojima su dodeljena sredstva Evropske unije na pozivu iz 2015. godine u okviru Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava – Grant šema za Srbiju za 2014. i 2015. godinu, koji je Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom raspisala 7. novembra, utvrđena je lista vrednovanja i rangiranja prijavljenih projekata. Među dobitnicima našao se i Caritasov projekat „HR PROMENE – Human Rights Promotion in Mental Health Networks“. Ova sredstva omogućiće lakšu realizaciju ovog projekta, koji ima za cilj promociju poštovanja ljudskih prava osoba sa mentalnim smetnjama i invaliditetom, razvijanje njihovih individualnih veština, kao i podizanje kapaciteta njihovih organizacija kako bi postale branioci ljudskih prava.

flag yelowProjekat HUMAN RIGHTS PROMENE – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health Network je finansiran je od strane Evropske unije, u okviru programa Evropski instrumenti za demokratiju i ljudska prava (EIDHR).

IMG_5521IMG_5519