Trening o ljudskim pravima u Novom Sadu

U okviru Caritasovog projekta HUMAN RIGHTS PROMENE – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health Networks 15. i 16. septembra 2016. godine održan je trening „Izgradnja kapaciteta o opštim aspektima ljudskih prava“, koji je okupio predstavnike udruženja i organizacija iz Novog Sada, Kikinde i Zrenjanina: Dnevni centar za osobe sa mentalnim smetnjama iz Novog Sada, Inkluzivni centar – udruženje osoba sa invaliditetom, Ekumenska humanitarna organizacija, Centar za individualni razvoj i unapređenje društva – PSIHOZON, udruženje Nova vizija iz Kikinde, Udruženje lečenih od psihoze (ULOP) iz Novog Sada i udruženje Duga iz Zrenjanina.

IMG_2152

Predavači na treningu bili su Dušan Pokuševski iz Beogradskog centra za ljudska prava i Sara Dereta, direktorka Centra za praktičnu politiku. Kroz predavanja i radioničarski rad učesnike su upoznali sa opštom idejom i istorijom ljudskih prava, Međunarodnom poveljom o ljudskim pravima, situacijom u Srbiji, socijalnim i ekonomskim pravima, zaštitom ljudskih prava i pojmom diskriminacije. Jedan od ciljeva treninga je bio da se učesnici upoznaju sa mehanizmima zaštite ljudskih prava i načinima kako da ih inkorporiraju u rad svojih organizacija.

IMG_2112

flag yelowProjekat HUMAN RIGHTS PROMENE – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health Network je finansiran je od strane Evropske unije, u okviru programa Evropski instrumenti za demokratiju i ljudska prava (EIDHR).